Nu är den j-la toan på plats, och lite mer elmontage!

IMG_5121  IMG_5140

Pappa har tillverkat och monterat sina slangfästen idag, blir riktigt snyggt! Och när han inte gjort det så har han småflinat åt mig och min förbannade toastolsinfästning….

IMG_5124  IMG_5142

Även de slangar som kommer ut genom akterskotten har organiserats idag, vi borde märkt slangarna direkt då vi knappt minns nu hur vi tänkt. Nästa steg är gassystemet, det innehåller en flaska-slang-reduceringsventil-soleniod-läckagetestare-gasledning-kran-slang-spis. Det är förberett för att dra gasledningen, vi planererar att lägga den i en grå 16 mm slang som vi klammar hela vägen.

IMG_5127  IMG_5132

Denna j-la toastol till att ta tid att montera…..arbetet fortgår och i vår strävan att få den så tyst som möjligt så vill vi ju undvika stomljud. På de två säkerhetsbultarna sätter vi en slang med syftet att dämpa ljud…..nu börjar det bli lite väl nördigt…..

IMG_5131

För att slangen skall kunna gå igenom skivan så måste jag borra upp bulthålen till 16 mm, för att göra det borrar jag först genom en skiva som jag sedan använder som styrning. Borren i mitten styrde inte då den var för liten.

IMG_5133  IMG_5138

Äntligen var det dags att limma ihop det hela, tar kontaktlim på ytorna och låter det ligga enligt instruktionen på burken. Sätter det i press och går sedan ut för att….

IMG_5139

…äntligen montera skiten…..Nu hoppas jag verkligen att detta ger resultat och att toaletten blir tystare!!!

IMG_5122  IMG_5145

Avslutar dagen med en omgång lackning och målning, skapade en enkel lacklogg då jag inser att det blir lite mycket att ha i huvudet annars…lätt att missa något också! En öl med ner  som omväxling gör det hela lite trevligare, det är ju trots allt lördagkväll!

IMG_5146

Insidan på skåpet vill vi ha vit, har grundat den idag men behöver nog spackla lite för det är en massa märken efter lite sågning.

/Tobias