Lite blandade inköp

IMG_2920

Trotsade trängselskatten i Göteborg idag mellan passen och åkte en sväng för att inhandla lite grejer. En liten bit rostfri plåt som jag skall experimentera med och försöka göra sjöstopp till lådor ombord med, återkommer i ärendet när det är aktuellt!

IMG_2921  IMG_2922

Elslangen är 20 mm i diameter och tanken är att dra den från förpik till ankarbox för kablage till ankarspel och lanternor. Köpte även på mig lite rostfria kabelklämmor som förhoppningsvis passar till. Slangen är så grov för att klara av de grova kablarna till ankarspelet.

10847kopia    420_001_03ph1

Hann även med ett totalt oförberett möte med Jonas på Seldén som slutade med att vi specificerat däcksutrustning till Mea. Det lutar åt att vi använder oss av fallledare istället för ”orginazers” som tar mycket mer plats på däck.

508750_mindrekopia

 

En och annan padeye kommer vi att skruva fast i däck, bra till lite av varje bl.a sugga till skot och som livlina.

/Tobias

16 tankar kring ”Lite blandade inköp

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tog ett tag att hitta! Men det är ju så det skall se ut, vi hoppas på liknande!
   /Tobias

   Svara
 1. Gunnar

  Tyckte detta var intressant:
  ”Glöm alla gamla elcentraler med porslinssäkringar och liknande. I ett modernt fartyg använder man automatsäkringar och enhetscentraler även på 12 och 24V systemet.
  Det går utmärkt att använda automatsäkringar för 220V system. Det är ju strömstyrkan som skall begränsas, inget annat.
  Dessutom är dessa säkringar avsevärt billigare än båtbutikernas s.k. automatsäkringar och kvaliten är avsevärt högre. Det är också enkelt att göra snygga proffsiga installationer då dessa enheter följer DIN standard (Deutsche Industrie Normen) och kan kombineras med en mängd andra tillbehör.”

  Kopierat från http://osk.nyatider.se/forums/thread/62.aspx
  Harebra/Gunnar

  Svara
  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för länken, vi har ju ett EmpirBus system vilket innebär att vi inte kommer ha en enda säkring… eller rättare sagt att vi kommer ha elektriska inne i systemet, kolla på länken nedan så får du en förklaring på hur vi får det!

   http://meadiva.se/category/empirbus/

   Tobias

   Svara
 2. carzaix

  Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told was a entertainment account it. Sex Doll Blog Glance complicated to far added agreeable from you! By the way, how could we be in contact?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *