Durklister, durkmallar och septiktank å lite plastning på slutet!

Börjar dagen med att slipa det jag spacklade igår, det går lätt att slipa och blir ett bra resultat.

  

Hyvlar till lite ämnen till stödlister, använder mig av putsbrädor med gummi undertill för att skydda händerna. Får än en gång användning av dragpassaren, lägger listen på plats så som den skall vara och drar en linje på biten. Det är viktigt att man håller passaren ”vertikalt” genom hela ritsen för bra passform när den sågas till.

  

Stödlisterna på plats, mallpappen kommer fram och det skapas mallar till både toastolsdurken och durken. Använder mig av laserpasset för att föra över långskeppslinjen från durken på utsidan toaletten till mallen på insidan, markerar linjen med en streck.

Har en liten bit durkskiva sedan tidigare, hade hoppats på att den skulle räcka men det saknas ytterst lite….få se hur vi löser det! Troligtvis så limmar vi på en bit och lägger en stödskiva under.

  

I originaldivans sjöställsgarderob kommer vi placera vår septiktank, Malin har sedan tidigare gjort en pappmall som varit lite sladdrig så nu ska vi skapa en som håller och funkar som mall för plåtfirman. Gör en ganska öppen modell så vi lättare kan se om vi utnyttjar utrymmet så mycket som möjligt. Efter en hel del justeringar har vi hitta  maxmåtten. Nu skall vi bara fundera på anslutningarnas placeringar.

  

En synnerligen produktiv dag avslutas med lite plastning, dubbla engångshandskar är smidigt att ha för då är det bara att ta bort ett par när de blivit kladdiga. Även denna gång blir det polyester över som jag blandar till spackel, det är drygt spackel så jag fick spacklat mycket!

/Tobias