Laddpanel

  

Fick ett SMS från Viking Yachting häromdagen om att jag hade grejer att hämta, kul!! Denna vända fick jag med mig en batterimonitor och en kontrollpanel till laddaren. Tack vare tips och argument från Johan i ett tidigare inlägg så har vi införskaffat dessa grejer, tack Johan! Mellan panelen och laddaren är det en vanlig r45 kabel, men den är blå vilket mallar övriga victrons grejer.

  

Panelen kanske inte är ett under i industridesign men den är tidlös så man kanske vänjer sig…på baksidan syns kontakten tydligt. Det ingick fyra svarta skruv till panelen för snyggare montage. Denna styr nu alltså laddaren så vi kan strypa effekten på den så vi inte överbelastar landströmmen.

Pga dåligt nätvärk blir det inte mer idag.

/Tobias

 

7 tankar kring ”Laddpanel

 1. Johan

  Hej Tobias & Malin!
  Ser man på! Nu hoppas jag bara att ni uppskattar dessa tillägg till systemet, annars kommer jag få lite dåligt samvete för att jag prackat på er fler grejer… 😉
  Tänk på att batterimätarens noggrannhet är beroende av hur noga ni ställer in den, framförallt Peukertexponenten (PC) samt ”Charged Voltage” (Vc) är rätt viktiga för ett bra resultat. Dock är ju handboken utförlig och bra, så det får ni säkert till!

  /Johan

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Ser fram emot den dagen vi kan fundera på peukertexponentens värde….
   Vi kommer säkert uppskatta de grejerna så dåligt samvete behöver du inte ha!!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.