Tillpassat och klart för plastning

  

Idag har jag passat till isolerskivorna på plats i akterpiken, ett dammigt jobb så det var gasmask på, skönt i värmen….Det gick bra att skära skivorna med en vanlig gipskniv och göra sista finjusteringen med en grov rasp, men som sagt dammigt men inte lika kliande som slipdam från plast

  

Hade länge funderingar på hur jag skall kunna plasta fast skivorna i mellanrummet mellan skivan i akterkant på dubbelkojen och plastskottet mot styrpedistalen. Det är ett utrymme på 3-4 cm så det är riktigt trångt. Pappa kom förbi och frågade varför jag inte använde mig av fogskum, hmm, tänkte inte på det. Gjorde en formbotten av wellpapp och silvertejp och sedan var det dags att skumma.

  

Nu hoppas jag på att detta skall bli bra, det är svårt att veta hur mycket man skall trycka in. Hoppas formen håller så det blir som jag tänkt. Det är en del efterarbete innan det är klart men det fyllde nog utrymmet bra. I morgon blir det inspektion!

/Tobias